Ingridienser:
2 dl svartris
200 g rödkål
1 röd/lila morot
1 msk rödvinsvinäger
2 st apelsiner
200 g grönkål
1/2 hackad chili
1 msk olivolja
1 msk ingefära riven
1 msk limesaft
1 vitlök
1 burk havrefraiche
salt och peppar
1 dl valnötter
1 fetaost med cayennepeppar
How to:
Koka svartriset enligt anvisning på förpackningen.
Strimla rödkålen och moroten tunt och blanda med vinäger
Dela ena apelsinen och pressa ur saften.
Repa grönkålen från den hårda stammen. Blanda kålen med apelsinsaft, olja och chili.
Blanda ingefära, limesaft, vitlök och yoghurt. Salta och peppra.
Hacka valnötterna grovt. Skär apelsinen i klyftor. Fördela svartris och grönkål skålar.
Smula fetaosten i större bitar och krydda med cayennepeppar
Toppa med rödkål, apelsinklyftor, sås och valnötter.
Comments