top of page

Grönkålsbowl

Skribentens bild: Linnéa e Linnéa e

Ingridienser:

  • 2 dl svartris

  • 200 g rödkål

  • 1 röd/lila morot

  • 1 msk rödvinsvinäger

  • 2 st apelsiner

  • 200 g grönkål

  • 1/2 hackad chili

  • 1 msk olivolja

  • 1 msk ingefära riven

  • 1 msk limesaft

  • 1 vitlök

  • 1 burk havrefraiche

  • salt och peppar

  • 1 dl valnötter

  • 1 fetaost med cayennepeppar


How to:

  1. Koka svartriset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Strimla rödkålen och moroten tunt och blanda med vinäger

  3. Dela ena apelsinen och pressa ur saften.

  4. Repa grönkålen från den hårda stammen. Blanda kålen med apelsinsaft, olja och chili.

  5. Blanda ingefära, limesaft, vitlök och yoghurt. Salta och peppra.

  6. Hacka valnötterna grovt. Skär apelsinen i klyftor. Fördela svartris och grönkål skålar.

  7. Smula fetaosten i större bitar och krydda med cayennepeppar

  8. Toppa med rödkål, apelsinklyftor, sås och valnötter.

 
 

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


  • Instagram

© 2021 LINNÉA GUNNARSSON

bottom of page