top of page

Vad är holistisk hälsa?HOLISTISK HÄLSA - vad är det egentligen?

Ordet holistisk/holism betyder helhet. Ett holistiskt synsätt på hälsan betyder alltså att man ser allt som en helhel, där allt hänger samman och påverkar varandra; den fysiska, psykiska och det emotionella.


Vilka är de bakomliggande orsakerna till att ett symtom uppstår? Vart sitter grundproblemet? Anledningen till att du exempelvis har acne är kanske för att du har en mage/tarm i obalans vilket i sin tur kanske är resultatet av en långvarig stress? Och anledningen till att du har PMS är kanske för att du har näringsbrister och inte prioriterar återhämtning, eller har för mycket gifter i kroppen?


Kroppen är så otroligt smart, och är det något som inte står rätt till så sänder den ut signaler om det, men vi glömmer tyvärr ofta bort att lyssna. Magproblem, PMS, acne, eksem, migrän, sömnsvårigheter, utebliven mens osv. - alla dessa symtom är kroppens sätt att säga att den är i obalans.


Idag är vi så vana med att tex ta en värktablett vid huvudvärk och migrän eller använda starka krämer vid acne eller eksem, men den bakomliggande orsaken till att symtomet uppstår finns ju kvar och kommer också med största sannolikhet uttrycka sig på även andra sätt.


Kroppen jobbar aldrig emot oss utan vill inget annat än att må bra. Och ger vi den rätt förutsättningar så kan vi stötta till självläkning och en kropp i balans. Allt hänger ihop. Och alla är vi unika med olika förutsättningar.


Så, helheten framför delen. Individen framför massan. Det är vad holistisk hälsa handlar om🍀


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page