top of page

IBS och magproblem

Det är skrämmande många som lider av diverse magproblem idag, jag har själv varit en av dom. Det är lätt att tro att magproblem är något vi helt enkelt behöver leva med, att det inte går att göra så mycket åt det. Jag fick själv alltid höra det - att IBS är något man helt enkelt får lära sig leva med.


TÄNK OM! Det finns massor att göra för att bli fri från magproblem och IBS. De symtom du upplever är bara kroppens sätt att säga att det är något som är i obalans. Ger vi rätt förutsättningar så kan kroppen också läka sig själv.


Så, vad kan man göra om man har IBS? Som allt annat är det väldigt individuellt. Vad är grundorsaken till att just dina symtom har uppstått? Stress? Näringsbrister? För mycket kemikalier eller tungmetaller i kroppen? Det är där nyckeln ligger, att helt enkelt hitta just ditt grundproblem och jobba utifrån det. Fyra generella och enkla tips som dock är en bra början och som kan hjälpa mycket är:


Tugga maten minst 30 gånger Att tugga maten är viktigt för magsyran, vilket är ditt första försvar mot inkräktare (parasiter m.m.). Det förbättrar också din matsmältning och gör även att du tar upp näringen bättre.


Regelbunden motion Prioritera rörsele i någon form varje dag för att öka tarmaktiviteten.


Drick tillräckligt med vatten Drick minst 10 glas vatten varje dag och gör detta mellan måltiderna. Dricker du vatten till maten så späder du ut magsaften som ska spjälka maten. Det är alltså bättre för matsmältningen att dricka vattnet mellan måltiderna.

Djupandning

Djupandas 10 minuter varje morgon. Genom djupandning signalerar du lugn och ro till kroppen, stöttar matsmältningen och ökar cirkulationen bland annat.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page